HAMIS BRASSÓI CSICSÓKÁBÓL ÉS CSIRKEMELLBŐL

Egy  finom, gyors és egyszerű fogás fél óra alatt csicsókából és csirkemellből. A csicsóka áldásos hatását már ebben az írásban részletesen kifejtettem, de sajnos sokan nem bírják. Aki azonban bírja fogyassza rendszeresen, mondjuk ilyen formában.


A glutén-, liszt-, cukor-, tej-, tojásmentes diétákba beilleszthető!





HOZZÁVALÓK (1 adag)

100 gramm csicsóka
1 csirkemellfilé
2 ek olívaolaj
1 csipet só
1/2 kk őrölt szerecsendió
frissen őrölt tarka bors
1 fokhagymagerezd
1 marék madársaláta


ELKÉSZÍTÉS

A csicsókát tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb kockákra.
Az Actifry alsó edényébe tegyük a csicsókakockákat, locsoljuk meg 2 evőkanálnyi olívaolajjal, és állítsuk be 25 percre.
A csirkemellfilét vágjuk fel apróra, tegyük a felső tálcára, és 10 perc alatt süssük meg. Ízesítsük sóval, őrölt szerecsendióval, frissen őrölt tarka borssal, reszeljük hozzá egy gerezd fokhagymát.

Forgassuk össze a megsült csicsókakockákkal, és salátaágyon azonnal tálaljuk!


A recept sütőben is elkészíthető!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!