RAKOTT CSICSÓKA


Javában tart a csicsókaszezon, ezért most egy újabb csicsókából készült finom - sütőben készült rakott - fogást hoztam. A rakott burgonya sokak által kedvelt finom fogás, próbáljuk ki csicsókából is. Már ha bírjuk a csicsókát! 

A glutén- liszt- cukormentes diétákba beilleszthető!
Ha virslit is elhagyjuk, akkor a húsmentes diétákba is fogyasztható. 



HOZZÁVALÓK

2 db tojás
1 dl tej
2 dl tejföl
400 gramm csicsóka
1 csipet só, bors
2 db virsli


ELKÉSZÍTÉS

A csicsókákat áztassuk be hideg vízbe, majd zöldségkefével alaposan sikáljuk meg. Tisztítsuk meg, majd vágjuk fel kb ujjnyi vastag karikákra. Amikor már majdnem puha, tegyük mellé a megmosott tojásokat is, és főzzük addig, amíg a csicsóka meg nem puhul.
Tisztítsuk meg, és karikázzuk fel a tojásokat és virsliket.


A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
Egy sütőtál aljába kanalazzunk egy kevés tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd pakoljunk rá egy réteg csicsókát.
A maradék tejfölt keverjük el a tejjel, majd alaposan sózzuk, borsozzuk meg. 
A csicsókarétegre tegyünk egy pár karika virslit, majd a tojásszeleteket. Tegyünk rá még egy csicsókaréteget, majd öntsük rá a tejfölös öntet felét. 
Ismételjük meg a rétegezést (virlis-tojás szeletekkel) majd záráskén tegyük rá a csicsókakarikákat, és öntsük rá a maradék szószt.
Előmelegített sütőben süssük addig, amíg megpirul a teteje.



Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!